KVAŠENA CIMETOVA GNEZDA

Testo:

  • 35 dag moke                               
  • 3 rumenjake
  • 1dcl mleka
  • ščepec soli
  • 14 g kvasa
  • 1 žlička sladkorja

Nadev:

  • 15 dag masla (mehkega ne stopljenega)
  • 12 dag sladkorja
  • 3 - 4 dcl mleka
  • vanilij sladkor, cimet po okusu

Zamesimo testo, razvaljamo 20 cm podolgovato ploskev. Namažemo z maslom, posujemo s sladkorjem in cimetom. Zvijemo v rolado in narežemo na 5cm velike kose. V pekač jih polagamo navpično. Ko vzhajajo jih pečemo 25-30 minut da pozlatijo. Prelijemo jih s prevretim mlekom in vanilijevim sladkorjem, v pečici jih pustimo še 5-10 minut.

Mmmmm…zelo dobro…diši po praznikih.

© 2017 Vrtec Mornarček Piran

logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086