logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086

Pokukajmo k sosedom

V enoti Barčica v Portorožu smo imeli v vrtcu dan, ko so otroci odšli pogledati po vrtcu, kaj se dogaja v sosednjih igralnicah. Ker je pri sosedu vedno bolj zanimivo, kot je v lastni igralnici, so otroci z veseljem odšli pogledat, kaj so za njih pripravile vzgojiteljice in otroci iz sosednjih igralnic. 

Pri morskih veternicah in delfinčkih so otroci lahko spoznavali domače okolje in dela, ki jih opravljajo staši doma. Tu so kuhali, likali, peljali otroke na sprehod, skratka opravljali vsa domačaopravila. V skupini galebi so otroci spoznavali domače živali, izbrali so si svojo domačo žival, jo vkotičku negovali, peljali na pregled k veterinarju ter z njo odšli na sprehod po.

V skupini morski klobučki so otroci v kotičkih imeli frizerski salon, kjer so se frizirali. V drugem kotičku pa so imeli zdravstveno ordinacijo, kjer so se vživeli v vlogo zdravnika in pacienta. 

V skupini Gusarji pa so otroci imeli eko tržnico, kjer so kupovali sadje in zelenjavo, v kuhinji so kupljene stvari pripravili za pojest. Na koncu pa so jim vzgojitelji prirpavili še čisto pravo preizkuševalnico sadja in zelenjave, kjer so lahko probali različno sadje in zelenjavo.