Tretji teden v novembru obeležujemo dan slovenske hrane. Osrednji dogodek je Tradicionalni slovenski zajtrk.
Na ta dan vsi otroci uživajo domača živila iz lokalnih kmetij: kruh, maslo, med, mleko, jabolko. Ogledali smo si tudi kako t živilpridejo na našo mizo.
Namen projekta je poudariti:
- pomen zajtrka,
- pomen čebelarstva
- pomen domače lokalne hrane
- ohranjanje kmetijstva, podeželja in obdelovalnih površin
- varovanje okolja
Da bi pa Tradicionalni slovenski zajtrk čim bolj približali otrokom jih je na ta dan obiskala tudi čebelica iin se z njimi posladkala.
View the embedded image gallery online at:
https://www.vrtecmornarcek.si/index.php/vrtec/enota-barcica-2/1051-tradicionalni-slovenski-zajtrk-2#sigProIdfc3896fc0c
https://www.vrtecmornarcek.si/index.php/vrtec/enota-barcica-2/1051-tradicionalni-slovenski-zajtrk-2#sigProIdfc3896fc0c