logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086

Praznični december

V mesecu decembru je bilo v našem vrtcu zelo pestro in bogato z prazničnimi dogodki preko celega decembra. Vsak dan je bilo kaj novega in zanimivega za pogledat, se za naučit, za izdelat ali pa so otroci samo uživali v prazničnem vzdušju, ki je bilo v vrtcu.

Prvi teden 

Že v prvem tednu v decembru so otroci okrasili smrečice po igralnicah in veliko smreko v vrtčevski garderobi. Izdelali so novoletne voščilnice in obiskala jih je tudi knjižničarka z veliko knjigami in lepimi zgodbami.

Drugi teden

V drugem tednu se je pestro dogajanje v vrtcu nadaljevalo. Otroci so po igralnicah izdelali piškote za čajanko. Z različnimi modelčki so jih oblikovali in jih odnesli v kuhinjo kuharici, da jih je spekla. Izdelali so okraske za smrečico na zimskem kotalkališču v Monfortu. Otroci iz skupin Gusarji in Morski klobučki so se sprehodili do Monforta in smrečico tam tudi okrasili. V petek pa so otroci iz vseh skupin imeli čajanko s piškoti, ki so jih sami izdelali. V garderobi so ob smreki zapeli, zaplesali in se posladkali s čajem in piškoti.

Tretji teden

V tretjem tednu je prišlo na vrsto najboljše. V torek so nam prijatelji iz skupine Morski klobučki zaigrali predstavo Pekarna Mišmaš. V sredo je otroke obiskal Dedek Mraz, se z njimi poslikal in jim prinesel darila. V četrtek pa so otroci imeli čisto pravo slavnostno kosilo.