logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086

PRAZNIČNI DECEMBER

V prazničnemu decembru je v našem vrtcu bilo veeeeeeeeliko zanimivih, svečanih in lepih dogodkov.

Že prvi decembrski dan so se zbrale vse skupine iz naše enote v garderobi, kjer so okrasili veliko novoletno jelko. Ob okraševanju so otroci zapeli pesmice in zaplesali. 

 

 

Tako se je začelo v vrtcu ustvarjati pravo praznično vzdušje. Že kmalu v decembru nas je obiskalo miškino gledališče in otrokom zaigralo predstavo Čarobna Vililandija in tudi z njo še bolj narisalo  praznično vzdušje v naši enoti. 

 

 

V naslednjih dneh se je dogajalo vedno več stvari. Otroci so uživali pri peki piškotov in čajanki, na kateri so pojedli zelo dobre piškote, ki so jih sami spekli.

Izdelovali so novoletne voščilnice za svoje najdražje in se zabavali z svojimi prijatelji iz sosednjih igralnic pri skupni igri po vseh igralnicah v vrtcu. 

 

 

 

V zadnjem tednu pred božičem se je dogajalo v vrtcu največ. Najprej nas je obiskala knjižničarka iz knjižnice Piran in v vsaki skupini prebrala božično-novoletno pravljico. Otrokom je pripravila tudi material, iz katerega so potem izdelovali pravljične junake. 

 

 

Najpomembnejša dva dneva pa sta bila obisk Dedka Mraza in slavnostno kosilo. Dedek Mraz je obiskal otroke v vrtcu, jih toplo pozdravil, prinesel jim je bombončke in v igralnicah pod jelkami pustil darila. Otroci so mu pa zapeli pesmice in se z njim skupaj fotografirali. Dedku Mrazu je pesem zapel tudi zborček, ki deluje pod vodstvom vzgojiteljice Tjaše.

 

 

 

 

V četrtek pa so imeli pravo slavnostno kosilo. Že zjutraj so prišli otroci v vrtec slavnostno oblečeni, pomagali so okrasiti mize za slavnostno kosilo, razdeliti pribor. Po kosilu so se posladkali s torto in nazdravili z otroškim šampanjcem in si zaželeli lepe praznike in srečno novo leto.