logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086

TEDEN OTROKA

V tednu otroka smo počeli v Barčici veliko zanimivih stvari.

V ponedeljek smo imeli obogatitvene dejavnosti, kjer so otroci iz skupin Gusarji in Morski klobučki ustvarjali v štirih delavnicah.

V prvi delavnici so izdelovali jesenske plodve, pri drugi so izdelovali izdelke iz gline, v tretji so poslušali in spoznavali nove pravljice ter v četrti so spoznavali naravoslovne poskuse z vodo. 

V petek so se pa vse skupine zbrale v atriju, kjer se je vsaka skupina predstavila z pesmijo ali plesom.

Skupina morskih veternic - najmlajših otrok nam je zaplesala in zapela Ringa raja, skupina Delfinčkov je zaplesala in zapela Ringa raja in pokazala, prstno igro Dežek. Otroci iz skupine Galebi so zapeli pesem v angleščini Head, shouldres, knees and toes in pesem v italijanščini Il mio corpo. Otroci iz skupine Morski klobučki so ob zvokih kitare zapeli pesem Ram zam zam in Ježek teka teka. Otroci iz najstarejše skupine Gusarji pa so ob deklamaciji z gibi povedali pesem Moja roka ter v parih s ploskanjem zaeli pesem Reci 1, 1, 1. Po vseh predstavitvah pa so otroci vseh skupin ob spremljavi kitare zapeli še nekaj pesmi (Gradim prijateljstvo, Mi se imamo radi, Če si srečen, .....)

Ob vseh skupinskih dogodkih pa so cel teden v vrtcu v skupinah otroci izvajali dejavnosti, ki so bile v znamenju tedna otroka.

© 2017 Vrtec Mornarček Piran