Slastno in zdravo pecivo iz lokalno pridelanih kakijev, ki smo ga imeli ta teden na jedilniku.
Kakijeva pita
Sestavine
Testo:
15 dag moke
10 dag masla
1 jajce
5 dag sladkorja v prahu
Pecilni prašek
Limonina lupina
Maslo, sladkor in jajce zmešamo v gladko maso. Dodamo moko in ostale sestavine ter vgnetemo v testo. Za nekaj časa ga damo v hladilnik nato ga razvaljamo na debelino 5mm in položimo v pekač (nekaj testa prihranimo za mrežo).
Nadev:
60 dag mehkega kakija
6 dag sladkorja
2 dag van. sladkor
10 dag drobtin (½piškotnih, ½ zdrob)
7,5 dag ostre moke, malo soli, limonin sok
Vse sestavine za nadev dobro premešamo in zmes namažemo na testo. Iz preostalega testa naredimo mrežo in jo položimo na vrh. Pečemo 35 minut na 180 stopinj.