logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086

                                                                                                        Piran, 26.5.2020

Spoštovani zunanji odjemalci.

Obveščamo vas, da bomo s ponedeljkom 1.6.2020 pričeli s ponovno pripravo kosil individualnim zunanjim odjemalcem.

Hkrati vas obveščamo, da zaradi preventivnih ukrepov pred širjenjem koronavirusa tudi v obdobju po preklicu epidemije omejujemo gibanje po vrtcu.

Vsi zunanji odjemalci kosil boste v času trajanja vseh preventivnih ukrepov prevzemali vaša kosila v predprostoru vrtca v enoti v Piranu (omara, voziček).

V enoti v Portorožu boste kosilo prevzeli pred zunanjim vhodom v kuhinjo.

Prosimo vas, da vsi zunanji odjemalci poskrbite za dvojne menaške ter za higieno vrečk, v katerih so vaše posode za prenos kosil.

Prosimo vas, da ob vstopu v stavbo vrtca uporabite razkužilo za roke.

Zahvaljujemo se vam za vaše sodelovanje in razumevanje.

ravnateljica Renata Novak                                                                                                  

Spoštovani starši.

15.5.2020

Obveščamo vas, da je bila včeraj 14.5.2020 preklicana epidemija v RS. Kljub preklicu epidemije vsi zaščitni ukrepi ob vstopu v stavbo vrtca, ki smo jih zapisali v protokolu, še vedno veljajo.

Ravnateljica Renata Novak

Piran, 11.5.2020

Spoštovani starši.

Kot smo vas obvestili dne 10.5.2020, za prihod vašega otroka potrebujemo v skladu navodili in priporočili dve izjavi:

  1. pdfpisno prijavo, da bo otrok obiskoval vrtec 
  2. pdfpisno izjavo, da je otrok zdrav.

Pisno prijavo o vključitvi otroka in izjavo o zdravju otroka lahko oddate najkasneje v sredo, 13.5.2020 na elektronska naslova obeh enot do 13. ure:

  • enota Mornarček Piran: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • enota Barčica Portorož: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

ali osebno na upravi vrtca med 12. in 13. uro (prosimo, da s seboj prinesete pisalo in pri vstopu obvezno uporabite zaščitno masko).

Prijavo in izjavo lahko tudi natisnete s spletne strani vrtca.

 

Lepo pozdravljeni.

Ravnateljica Renata Novak

Spoštovani starši.

Piran, 12.5.2020

Obveščamo vas, da je včeraj 11.5.2020 Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport podalo dodatno pojasnilo, da so starši oproščeni plačila vrtca, v kolikor v naslednjih 14 dneh ne vključijo otroka v vrtec.

Ob postopnem odpiranju vrtca (obdobje od 18.5.do 29.5.2020) naprošamo starše, da v vrtec pripeljejo otroke, za katere potrebujejo nujno varstvo.

Hvala za razumevanje.

Renata Novak, ravnateljica

Piran, 10.5.2020

Spoštovani starši!

skladno s prejetim obvestilom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), vas obveščamo, da je predviden datum odprtja vrtca v ponedeljek, 18.5.2020.

Sklep o ponovnem odprtju pa bo vlada potrdila v sredo, 13.5. ali v četrtek, 14.5.2020.

Ponovno odprtje vrtcev zahteva kar nekaj tehtnih premislekov zdravstvene in pedagoške stroke, saj nevarnost okužbe še vedno obstaja. Ponovna vključitev otrok v vrtec ne bo enaka kot v času pred izrednimi razmerami zaradi epidemije koronavirusa.

Zaradi zajezitve morebitnega ponovnega širjenja COVID-19 bo vrtec deloval pod posebnimi pogoji, ki jim bomo morali upoštevati zaposleni in starši otrok.

V času odprtja vrtca želimo ohraniti zdravje otrok, njihovih družinskih članov in zaposlenih. Pred odprtjem vrtca bodo izdelani protokoli, ki jih bomo morali dosledno upoštevati.

O natančnih protokolih in ravnanjih ob ponovnem prihodu v vrtec boste še seznanjeni na spletni strani vrtca.

S strani Ministrstva za zdravje (Razširjen strokovni kolegij za pediatrijo) smo prejeli seznam različnih obolenj, ki jih imajo otroci in bi zaradi le-teh potrebovali posebno zaščito in prilagoditev, v kolikor bi se starši odločili za obiskovanje vrtca (glej prilogo). Prosimo, da si preberete prilogo in se, v kolikor je potrebno, posvetujte z otrokovim pediatrom.

pdfSklep RSK za pediatrijo

 

V vrtec lahko pripeljete le zdrave otroke, ki niso bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2 (izjava staršev bo v prilogi priložena naknadno) ali nimajo kakšnih drugih bolezni.

Glede na to, da bodo po priporočilih NIJZ skupine otrok v vrtcu bistveno normativno zmanjšane, in sicer:

  • v oddelkih otrok starih od 1 do 3 let bo lahko 8 otrok,
  • v oddelkih otrok starih od 3 do 6 let bo lahko 10 otrok.

Želimo si, da bi vsem prisotnim otrokom lahko omogočili varno in prijetno bivanje v vrtcu, kolikor bo v tej težki situaciji in organizaciji vzgojnega dela mogoče. V vrtcu želimo omogočiti vrnitev vseh otrok, kljub temu pa starše prosimo, da razmislijo o nujnosti vrnitve v naslednjih 14 dneh.

Za optimalno organizacijo dela in sledenje navodilom s strani MIZŠ in NIJZ, si želimo od vas pridobiti informacijo o vstopu vašega otroka v vrtec.

V tem trenutku pa potrebujemo podatek ali bo vaš otrok vključen v vrtec ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19, in sicer v času:

  • od ponedeljka, 18. 5. do petka, 22. 5. 2020 in
  • ponedeljka, 25. 5. do petka, 29. 5. 2020.

 

Za zagotovitev varstva v zgoraj navedenem času bomo potrebovali dva dokumenta in sicer:

  1. pisno prijavo, da bo otrok obiskoval vrtec
  2. pisno izjavo, da je otrok zdrav.

Odločili smo se, da ta podatek pridobimo neposredno v osebnem telefonskem klicu, ki ga bodo opravile vzgojiteljice oddelkov v torek, 12. 5. 2020.

Pisno prijavo o vključitvi otroka in izjavo o zdravju otroka boste lahko oddali v sredo, 13.5.2020 na elektronska naslova obeh enot ali osebno na upravi vrtca med 12. in 13. uro (prosimo, da s seboj prinesete pisalo in pri vstopu obvezno uporabite zaščitno masko).

Prijavo in izjavo lahko tudi natisnete s spletne strani vrtca. Izjava in prijava bosta naknadno priloženi temu obvestilu.

Na osnovi zbranih podatkov bomo poskušali organizirati vzgojno delo, kolikor bo v dani situaciji možno, upoštevajoč priporočila stroke, MIZŠ in NIJZ. V tem obdobju bomo pridobili tudi podatek, koliko strokovnih in drugih delavcev vrtca bo lahko varno opravljalo svoje delo.

Do konca tedna bomo objavili tudi vse protokole in ravnanja v vrtcu v času sprejemanja in oddajanja otrok v skladu z navodili stroke.

Lepo pozdravljeni.

Kolektiv Vrtca Mornarček Piran in ravnateljica Renata Novak