nas tudi letos spodbuja, da se ozremo na svoje navade in naredimo nekaj dobrega - za okolje, družinski proračun in prihodnost. (24. april)
Otroke ozaveščamo in spodbujamo zavedanja, kako je hrana dragocena. V tednu od 22. do 25. aprila 2025 smo v oddelkih spremljali in beležili ob tabeli koliko odpadkov imamo pri jutranji malici in kosilu. V nekaterih oddelkih je otroke spodbudilo, da so več pojedli in je bilo zato manj zavržene hrane. V oddelku Morski konjički so ves teden imeli prazno posodo za odpadno hrano. Bravo! Rezultate smo posredovali vodji kuhinje in vodji organizacije prehrane in zdravstveno higienskega režima v vrtcu.
https://www.vrtecmornarcek.si/index.php/vrtec/enota-piran-2#sigProIdbc699009a9
Ideja, ko iz ostankov lahko naredimo nekaj okusnega: KRUHOVI CMOKI
Kruh narežemo na kocke in prelijemo s toplim mlekom. Dodamo jajca, sesekljan peteršilj, muškatni orešček, praženo čebulo, sol in poper ter zmes premešamo. Dodamo moko in ponovno premešamo. Če je zmes lepljiva, dodamo krušne drobtine. Oblikujemo cmoke, ki jih skuhamo v vreli osoljeni vodi 15 minut. Kuhane odcedimo in postrežemo z mesnimi jedmi z omako, z golažem ali z zelenjavno omako.