logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086

VAROVANJE OTROK NA DOMU

Spoštovani starši!

Zaradi razglasitve epidemije izbruha koronavirusa se z dnem 16.03.2020 do preklica zapirajo vsi vrtci in osnovne šole. Vlada Republike Slovenije je pozvala vse župane slovenskih mest, da organizirajo nujno varstvo na domu za otroke staršev, ki so dolžni opravljati svoje delo tudi v takem izrednem stanju.

VAROVANJE OTROK NA DOMU

Varovanje bo namenjeno le za otroke, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo na domu, ker sta oba starša oziroma eden v primeru enostarševske družine, dolžni še naprej opravljati svoje delo (zdravstveni  delavci, zaposleni v socialno-varstvenih zavodih, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva in drugi, ki s pisno izjavo delodajalca, da opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v razmerah epidemije).

pdfVarovanje otrok na domu

Varovanje otrok na domu bo zagotovljeno za vse predšolske otroke, ne glede na to v katero obliko predšolskega varstva so vključeni, če:

-        Ima eden od staršev stalno prebivališče v Občini Piran in

-        Za vse otroke, ki so vključeni v javne vrtce v občini Piran, četudi starši nimajo stalnega prebivališča v občini Piran.

Osebe, ki bodo izvajale varovanje otrok na domu, NE bodo pripravljale prehrane in izvajale ostalih gospodinjskih opravil. Varstvo bodo izvajali prostovoljni pedagoški delavci.

Če imate nujno potrebo po varstvu vašega otroka na domu v času zaprtja vrtca, nas prosim obvestite na elektronski naslov Vrtca Mornarček Piran: 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonsko številko 041 755 419 od 8.00 do 15.00.

  

pdfObrazec: Potrebe staršev po varstvu na domu

pdfObrazec: Potrdilo delodajalca varovanje na domu

pdfObvestilo: Varovanje na domu

 

Ravnateljica:

Renata Novak