logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086

SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

nas tudi letos spodbuja, da se ozremo na svoje navade in naredimo nekaj dobrega - za okolje, družinski proračun in prihodnost. (24. april)

Otroke ozaveščamo in spodbujamo zavedanja, kako je hrana dragocena. V tednu od 22. do 25. aprila 2025 smo v oddelkih spremljali in beležili ob tabeli koliko odpadkov imamo pri jutranji malici in kosilu. Rezultate smo posredovali vodji kuhinje in vodji organizacije prehrane in zdravstveno higienskega režima v vrtcu.

Ideja, ko iz ostankov lahko naredimo nekaj okusnega: KRUHOVI CMOKI

Kruh narežemo na kocke in prelijemo s toplim mlekom. Dodamo jajca, sesekljan peteršilj, muškatni orešček, praženo čebulo, sol in poper ter zmes premešamo. Dodamo moko in ponovno premešamo. Če je zmes lepljiva, dodamo krušne drobtine. Oblikujemo cmoke, ki jih skuhamo v vreli osoljeni vodi 15 minut. Kuhane odcedimo in postrežemo z mesnimi jedmi z omako, z golažem ali z zelenjavno  omako.