logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086

MOJCA POKRAJCULJA, LUTKOVNO - GLEDALIŠKA PREDSTAVA MALO DRUGAČE

Strokovni delavci našega vrtca smo veliki gledališki in tudi lutkovni navdušenci. Ker želimo naše navdušenje prenesti na mlajše generacije, smo se lotili priredbe znane ljudske pravljice. Skupina si je izbrala ime Drejček in marsovke in začela z delom.

Pod mentorskim vodstvom Andreja Žiberta smo najprej preoblikovali tekst, ker smo želeli nov, svež pristop. Pri izboru vlog se je izkazalo, da si nekateri bolj kot lutkovne animacije želijo gledaliških izzivov.

Tjaša Nižetič si je že od nekdaj želela biti Mojca in želja se ji je uresničila. Valentina Šestanj je sanjala o vlogi z dolgim, multi - funkcijskim repom, pa ji je pripadla vloga lisice. Metka Furlanič pa je kot rojena za vlogo zajčka.

Ostale vloge so bile lutkovne, prevzela sta jih Andrej (medved, volk) in Katja Kovač (pujsek).

V prvi fazi vaj sta nam pomagali tudi Gaja Marčeta z animacijo ter Anita Filipaj, ki je pripravila čudovito scenografijo.

V četrtek, 31.3. 22 smo predstavo prvič zaigrali, za vse otroke enote Mornarček. Otroci, tudi mlajši, so z zanimanjem gledali in uživali v predstavi. Najbolj so bili navdušeni nad koncem predstave - zakaj, vam bodo dragi starši, povedali sami!

Kmalu sledi še izvedba za enoto Barčica!