logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086logo 133490086

Dan Zemlje v enoti Mornarček

Ob dnevu Zemlje smo v okviru okoljske vzgoje organizirali več različnih dejavnosti, ki otroke spodbujajo k trajnostnemu načinu razmišljanja. Otroci so pridobivali izkušnje kako sami in drugi ljudje vplivajo na naravo in kako lahko dejavno prispevajo k varovanju naravnega okolja.

Že najmlajši otroci iz oddelka Morskih zvezdic so pogumno zagrabili za lopatke in posadili rože. Te bodo sedaj krasile vrtec, otroci pa so na ta način spoznavali dejavnike, ki so potrebni za rast rastlin.

Pri Morskih polžkih so sejali fižol. Sedaj vneto zalivajo in nestrpno čakajo, kdaj bo pokukal iz zemlje.

Pri Morskih želvicah so naravoslovne vsebine spoznavali ob eksperimentu filtrtiranja vode. Veliko novega so se naučili tudi ob poslušanju pravljice Vrečka (T. Kokalj).

Najstarejši iz oddelkov Mavrične ribice in Morski konjički so na Tartinijevem trgu sadili sadike bazilike in origana, ki so jih predhodno vzgojili sami. S sadikami so obdarovali mimoidoče ter na ta način trajnostno in samooskrbno razmišljanje skušali razširiti tudi v lokalno skupnost. Poleg tega so se udeležili dogodka v organizaciji JP Okolje Piran: Planet proti plastiki in hitri modi. Tam je potekala izmenjava rabljenih oblačil, ki smo jih predhodno zbirali tudi v našem vrtcu. Najbolj nas je navdušila želvica Carletta, ki nas vse leto spodbuja k pravilnemu ločevanju odpadkov.